Om Thors Design

Fra nedlagte færgelejer - Til bæredygtig indretning

Carsten Thor grundlagde Thors Design i 2002. Et par stammer Azobétræ fra Korsørs færgeleje blev skåret op til træfliser og en fin terrasse blev lagt. Begejstringen for træet gjorde, at købet af de resterende 1500 kubikmeter bolværk, blev en dristig handling. Det viste sig at træet har sin helt egen sjæl og styrke og kræver sindrige idéer at "tøjle". Der blev de efterfølgende år prøvet mange ting og produkter af. I slutningen af 2003, blev stellet til det første Omega bord/bænkesæt bukket, hvilket i sig selv var spændende, med den snævre skarpe radius. i 2005 kom det første plankebord, der nu hører med til firmaets primære produkt.

Gennem årene har Carsten Thor opkøbt og hentet flere danske havne hjem, som Kalundborg, Gedser, Rødby og Knudshoved færgeleje. I dag står Carsten Thor primært for design, produktudvikling og produktion. I samarbejde med teamet bag Thors Design, ligges der vægt på at finde den helt rigtige individuelle løsning for den enkelte kunde.

 

 Idéen bag Thors Design - Maritimt patineret bolværk

Genanvendelse af maritimt patineret bolværk, respekt for det unikke træ og kundetilpassede mål er de grundlæggende idéer bag alle møbler og indretninger fra Thors Design. Det gamle rustikke træ, der i et halvt århundred har tjent som bolværk i de nu  nedlagte danske færgelejer, upcycles med omhu til et enkelt, organisk og stilrent nordisk møbeldesign. Træets originale rå og slidte look giver møblerne varme og sjæl. Ikke to stykker træ er ens.